Prošle nedjelje poslijepodne u potpunosti je izgorjela vikendica Bjelovarčanina Božidara Grabera u Višnjevcu kraj Velikog Trojstva. Od vikendice u kojoj su mnoge ugodne trenutke proveli brojni Bjelovarčani u samo nekoliko minuta je ostao samo prah i pepeo. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog neadekvatno izrađenog dimovodnog sustava na otvorenom kaminu na kruta goriva kroz koji je došlo do prodora plamena i prijenosa na drvenu konstrukciju krovišta. Prema policijskom izvješću, šteta je procijenjena na 70 tisuća kuna, a vlasnik je i dalje u priličnom šoku.
-Kad sam odlazio iz vikendice u nedjelju poslijepodne vatra je tinjala u kaminu, a u takvom stanju sam je ostavio valjda stotinu puta. Ni pola sata nakon što sam stigao kući u Bjelovar, zvali su me da vikendica gori, a kad sam se vratio nazad u Višnjevac, već je sve bilo gotovo. Vikendica koja je bila u potpunosti u drvetu izgorjela je do temelja, a na mjestu je ostao samo kamin – ispričao je Graber, koji je na izlaz iz kamina čak i postavio mrežu kako bi dodatno minimalizirao uzrok požara.
-Ložili smo kamin valjda stotinama puta i zato se ne može govoriti da je izrađen nestručno, a na zgarištu se vidi da je vrh kamina pocrnio i od tamo je očito krenuo požar. Vikendica nije bila ni osigurana jer mi ni na kraju pameti nije bilo da bi se nešto slično moglo dogodilo. No, očito je takva sudbina – kazao je Graber, koji je vikendicu u Višnjevcu počeo graditi prije gotovo 30 godina.
-Sada čekam i službeno izvješće od policije pa ću razmisliti što i kako dalje. Svakako na istom mjestu planiram izgraditi novu vikendicu, no ovaj puta neće biti od drveta, nego od čvršćeg materijala. Još mi je prerano razmišljati što ću napraviti i kako će izgledati, no nešto će se napraviti – zaključio je Graber.