Crnim statistikama uvelike pridonosi Bjelovar, u kojemu je blokirano 3.618 građana, odnosno 8,98 posto od ukupnog broja stanovnika, te 13,41 posto radno sposobnog stanovništva

Otprilike svaki jedanaesti žitelj Bjelovarsko-bilogorske županije u novu. 2014. godinu, zakoračio je s blokiranim računom, pokazuju nimalo optimistični podaci koje je upravo objavila Financijska agencija. Od 119.764 stanovnika, blokirano je njih 10.191. Udio blokiranih u ukupnom broju stanovnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji iznosi 8,51 posto, što nas stavlja na korak do sâmog vrha nacionalne ljestvice. Naime, veći udio blokiranih u ukupnom broju stanovnika “uživa” tek nama susjedna Koprivničko-križevačka županija, u kojoj je blokiran gotovo svaki deseti stanovnik. Naši podravski susjedi, usput budi rečeno, nacionalni su rekorderi i prema udjelu blokiranih u odnosu na radno sposobno stanovništvo, i to s 13,7 posto.

Ipak, s ostvarenih 12,85 posto pušemo im za vratom, s obzirom da na istoj toj ljestvici čvrsto držimo drugo mjesto. Podaci se, inače, odnose na posljednji dan prošle godine, a otprilike se poklapaju s onima koje je na početku svoga mandata često rabio župan Damir Bajs – svaki 12-ti radnik na području županije zaposlen je u tvrtkama koje su u procesu predstečajne nagodbe, a svakom osmom zaposleniku poslodavac ne isplaćuje plaću.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 12 ili pretplatom na naše online izdanje.