Za 10, 12 ili 13 kuna dobijete 10 jaja u kartonskoj ambalaži, kaže poznati bjelovarski peradar Tomislav Derifaj

Bjelovarčani se ovih dana privikavaju na novi automat koji je postavljen na Gradskoj tržnici, a riječ je o jajomatu iz kojeg se svježa jaja mogu kupiti i izvan radnog vremena. “Krivac” za to je Tomislav Derifaj, poznati bjelovarski proizvođač jaja koji je, kaže, ovakvim automatom želio poboljšati ponudu svježih i kvalitetnih domaćih jaja.
-Želja nam je jaja građanima učiniti još dostupnijim. Posebice u vrijeme kada ne radi mliječni dio tržnice na kojem već godinama imamo prodajno mjesto. No, to ne znači da ćemo otpuštati nekoga ili se odreći se tog mjesta. Ovim poteznom smo željeli građanima omogućiti da po jaja dođu i u popodnevnim satima. Automat radi od 0 do 24 sata dnevno pa građani, ako treba, po jaja mogu doći i usred noći–kaže Derifaj.
Jednostavno rukovanje
Dodaje i kako na su na jajomatu istaknuta jasna uputstva za upotrebu. Valja ubaciti novčanice od 10 i 20 kuna ili, pak, kovanice od 50 lipa do pet kuna. Potom odaberete broj police, otvorite vrata i jednostavno uzmete 10 svježih jaja pakiranih u kartonsku ambalažu. Automat nudi tri klase jaja i to po cijeni od 10, 12 i 13 kuna.
-Kapacitet automata je 600 jaja koja ćemo zamjenjivati svakog dana svježima. Cijena je ista kao i na našem prodajnom mjestu na mliječnom dijelu tržnice. Moram priznati kako jajomat i nije neka novost u većim gradovima. Jedan moj prijatelj u Zagrebu ima devet postavljenih jajomata koji fantastično funkcioniraju. Moram priznati kako nemam nekih prevelikih očekivanja. No, nikada se ne zna. Jaja su kvalitetna i dolaze direktno s naše Peradarske farme. Već smo 25 godina prisutni na bjelovarskoj tržnici pa mislim da je bio red da je malo obogatimo ponudu i na ovaj način–kazao je Derifaj.