Bjelovarska prometna policija bilježi alarmantne podatke. U prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isti period lani, evidentirali su povećan broj prometnih nesreća, 105 naspram lanjskih 77, 45 nesreća s ozlijeđenim osobama naspram lanjskih 35, 3371 počinjen prekršaj naspram lanjskih 3172, i ono što je možda najviše zabrinjavajuće, broj alkoholiziranih vozača ove se godine popeo s lanjskih 128 na njih 232!

Specifična građa ulica
Očekivano, najviše nezgoda bilježi se na užem području grada, što je vidljivo i na priloženoj karti koju nam je ustupila bjelovarska Postaja prometne policije. Dalibor Milković, načelnik te postaje, to objašnjava specifično izgrađenim ulicama.

-Uže središte grada napravljeno je tako da se ulice sijeku pod pravim kutem i to je razlog učestalih prometnih nezgoda koje nastaju zbog oduzimanja prednosti prolaska. Naravno, to nije ništa novo ali je dosta zabrinjavajuće jer je broj takvih nezgoda ove je godine u porastu. Napominjem i kako brojka od 105 nezgoda evidentiranih ove godine nije realna jer ”unutra” nisu nezgode koje su evidentirane kroz Europsko izvješće o nesreći.

Najgore ulice

Iz priložene karte vidljivo je kako se najčešće nezgode događaju u Hebrangovoj ulici, ništa ne zaostaje ni jednosmjerna Šenoina ulica u kojoj ne postoji križanje na kojem se ove godine nije dogodila prometna nezgoda, a to možda najbolje oslikava stanje situaciju koja nastaje kada je riječ o oduzimanju prednosti.

-Teško je izdvojiti najopasnija raskrižja jer svaka prometnica predstavlja opasnost ako se ne poštuju pravila–kaže Milković.