Bjelovarčani su ponovno široke ruke, ovoga puta u humanitarnoj akciji “Imaš jaknu ostavi, treba ti jakna uzmi” koja se od ovog ponedjeljka, 16. siječnja, održava u prolazu (passageu) pored caffe bara Klub, Ulica Frana Supila 11.
Akcija je vrlo jednostavna – ako imate jaknu koja vam više ne treba, dođite i poklonite ja. A ako vam treba jakna, dođite i uzmite jednu bez ikakvog plaćanja. Jakne i ostala zimska obuća i odjeća može se predati od 10 do 12, odnosno od 18 do 19 sati, dok se preuzeti može od 10 do 19 sati. Organizatori mole građane da ponesu i vješalicu za jakne, a cipele, kape i šalove stave u vrećicu.
– Prvi dan akcije prošao je vrlo uspješno. Bez obzira na hladne noge, zadovoljni osmijesi na licima onih koji su se obukli, a osobito djeca, danas su me ispunili skroz. Divno je bilo vidjeti sve koji su donijeli svoje zimske stvari da bi pomogli,a još ljepše vidjeti one koji su u potrebi došli da bi pronašli nešto za sebe i svoju dječicu te se obukli i ugrijali u ove hladne dane – komentirala je poznata bjelovarska humanitarka Sanja Perković prvoga dana akcije. Posebno je pohvalila 6 b razred II OŠ BJELOVAR i nastavnicu Anita Čleković Vegh koji su prepuni vrećica s odjevnim predmetima došli danas prijepodne.
– Bravo djeca, bravo Bjelovarčani! Dan je odmah ljepši – objavila je Sanja na svojim Facebook stranicama.