U zadnje četiri godine vidjeli smo što smo sve u Bjelovaru izgubili jer nismo imali jaki politički lobi u Zagrebu gdje se donose bitne odluke o kojima ovisi sudbina našeg grada, poručuje Hrebak

Hrvatska socijalno-liberalna stranka ove subote (17. listopada) održat će sjednicu Središnjeg vijeća na kojoj će, među ostalim, izabrati svoje kandidate za predstojeće parlamentarne izbore. Jedan od njih, i to na mjestu koje osigurava siguran prolazak u Hrvatski sabor, bit će Dario Hrebak, predsjednik bjelovarskog HSLS-a i član predsjedništva stranke. Informaciju nam je ekskluzivno potvrdio Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.
– Prema Statutu HSLS-a, predsjednik stranke predlaže Središnjem vijeću kandidate, a članovi Središnjeg vijeća odlučuju hoće li podržati prijedlog. Predložit ću Darija Hrebaka za mjesto na listi koja osigurava siguran prolazak jer je u ovome kraju liberalna opcija uvijek imala mnogo pristalica, a Hrebak je svojim radom dokazao da je kvalitetan izbor za navedenu dužnost – kazao je Kosor. Bjelovar bi tako u sljedećem mandatu trebao imati barem jednog saborskog zastupnika koji će se, barem ako je suditi prema dosadašnjem Hrebakovom radu, aktivno zalagati za Bjelovarčane i bjelovarske projekte. Naime, iako u aktualnom saborskom mandatu Bjelovar ima dva predstavnika – Vanju Posavac i Zlatka Tušaka, iz njihova rada vidljivo je da im Bjelovar baš i nije bio na listi prioriteta.
Hrebak: Bjelovar mora imati utjecaj u Zagrebu
S druge strane, Hrebak je jedan od najaktivnijih gradskih vijećnika koji je svoju prepoznatljivost stekao hrabrim i upornim propitivanjem odluka gradske vlasti, a sve s ciljem racionalnijeg i kvalitetnijeg upravljanja Gradom Bjelovarom. Jednak pristup, najavljuje, njegovat će i u Hrvatskom saboru.
– Bjelovaru se ne smije više dogoditi da nema nikakav politički utjecaj u Zagrebu i stoga je bitno da građani Bjelovara izaberu što više zastupnika upravo iz Bjelovara, s liste Domoljubne koalicije koja će uvjeren sam pobijediti na izborima. Imali smo nekada snažan politički lobi, puno članova vlade iz Bjelovara, a zadnje četiri godine vidjeli smo što smo sve u Bjelovaru izgubili, jer nismo imali jaki politički lobi u Zagrebu gdje se donose bitne odluke o kojima ovisi sudbina našeg grada. Žalosno je da saborski zastupnik iz Daruvara povuče više sredstava lobiranjem i utjecajem za Općinu Kapela nego bjelovarski za Bjelovar. Poražavujuća je činjenica da će se krak brze ceste prije završiti prije prema Koprivnici, nego prema Bjelovaru jer je Koprivnica politički moćnija. To nam se više ne smije dogoditi. Ako mi građani daju povjerenje, nadam se da neću biti jedini zastupnik iz Bjelovara i da ću uz sigurnu pobjedu koalicije predvođene HDZ-om, preko svoje stranke moći utjecati na političke odluke u korist svog grada. Htio bih da Bjelovar ponovno bude poznat po svom političkom lobiju i utjecaju – poručuje Hrebak.