Iskreno se nadam da će gradonačelnik Rohlik pronaći način da spriječi ponovno gašenje linije Banova Jaruga- Daruvar, kaže zamjenik predsjednika strojovođa Dalibor Petrović

Od 15. travnja pa najkasnije od 1. svibnja Bjelovarčani će ostati zakinuti za nekoliko polazaka s bjelovarskog željezničkog kolodvora, najavili su ovih dana iz HŽ Putničkog prijevoza, navodeći kako će zbog malog broja putnika i velikih troškova ukinuti pojedine polaske i linije.

-Subotom će vlakovi iz Bjelovara voziti kao  nedjeljom do sada. Umjesto devet polazaka subotom za Zagreb, bit će ih šest, odnosno neće voziti vlak u 5.45 h, 9.15 h, 13.15 h. Za putnike to neće značiti gotovo ništa, jer i dalje ima dovoljno linija u svim dijelovima dana. Prema Kloštru će nedjeljom voziti jedan vlak u 9.15 h, potom u 14.45 i jedan u večernjim satima, a subotom i češće, što je sasvim dovoljno, jer je broj putnika u vlakovima preko vikenda zanemariv–kazao je Bjelovarčanin Dalibor Petrović, zamjenik predsjednika Sindikata strojovođa Hrvatske.

Na listi za ukidanje našla se i željeznička linija Banova Jaruga–Daruvar koju u HŽ Putničkom prijevozu planiraju zamijeniti autobusnom linijom. No, sindikalist Petrović smatra da je takva ‘zamjena’ protuzakonita.