Ukupni dug Bjelovarčana koji su u blokadi iznosi 203 milijuna kuna, dok je županija na drugom mjestu neslavne rang liste po visini blokiranih u odnosu na broj stanovnika

Svakom osmom radno sposobnom stanovniku Bjelovara blokiran je bankovni račun, a prosječni dug svakog od njih iznosi oko 57 tisuća kuna.
Podaci su to koje je  u četvrtak objavila Fina u vidu rang–liste dužnika po hrvatskim gradovima i županijama. Zvuči pomalo nevjerojatno, no prema tim podacima Bjelovar se smjestio  na visoko 5. mjesto s najvećim udjelom blokiranih građana u odnosu na broj radno sposobnih stanovnika.
Konkretno, na području Bjelovara blokirano je 3.541 građana od ukupno 26.975 radno sposobnih, što iznosi 13,13 posto. Po visini blokiranih građana ispred nas su samo četiri grada:  Križevci s 17,57 posto koji su ujedno i hrvatskih rekorder, potom Čakovec, Sisak i Sv. Ivan Zelina. Ilustracije radi, Koprivničanci su na samom začelju ove neslavne ljestvice, jer je kod njih u blokadi svaki 11. radno sposobni građanin.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 35 ili pretplatom na naše online izdanje.