Ponajprije je trebalo izgraditi međusobno povjerenje i uvažavanje 

Navršavaju se četiri godine života naše mlade Biskupije. Na svečanom euharijstijskom slavlju 20. ožujka 2010. godine za prvog biskupa zaređen je mons. Vjekoslav Huzjak. Na četvrtu obljetnicu ovaj događaj  bit će proslavljen svečanom svetom misom koju predvodi apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Allessandro D erico, uz predstavnike svih dekanata Biskupije. 

Bjelovar i Bjelovarčani su prije četiri godine s veseljem dočekali uspostavu Biskupije i Vas kao biskupa. Kakva je suradnja s gradskim i županijskim vlastima, posebice s vjernicima od kada ste postali  naš sugrađanin?

-Od uspostave Biskupije, s gradskim i županijskim vlastima postoji suradnja u kojoj je ponajprije trebalo izgraditi međusobno povjerenje i uvažavanje. Smatram da smo na dobrom putu da to doista tako i bude. Koristim priliku zahvaliti se i ovom  prigodom na svemu onome što su gradske i županijske vlasti učinile da Biskupija može izvršiti sve ono što u pastoralnom, katehetskom, odgojnom i karitativnom smislu Biskupija ima poslanje izvršiti. Osobito mi je drago da vjernici katolici kao i svi građani Bjelovara doživljavaju Biskupiju kao crkvenu stvarnost koja pridonosi općem napretku i izgradnji cijele zajednice.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 11 ili pretplatom na naše online izdanje.