Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru okončalo je istragu i podignulo optužnicu protiv Ljiljane Perković zbog prouzročenja smrti iz nehaja svog unuka Gabrijela Galića, 3,5 godišnjaka, koji je smrtno stradao u tragičnoj nesreći u Malom Trojstvu. Kako stoji u optužnici, Perković je djelo počinila sredinom travnja 2013. godine kada je bez nadzora ostavila svog unuka koji joj je bio povjeren na čuvanje, iako je znala da se u štaglju nalazi neadekvatno zaštićena septička jama. Prvo ročište zakazano je za 20. ožujka, a prema slovu zakona, za to kazneno djelo propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina zatvora.
Igrao se u dvorištu
Ova nezapamćena tragedija, podsjetimo, dogodila se na imanju Željka Vukasovića u Malom Trojstvu na kojem je živio sa svojom nevjenčanom suprugom Ljiljanom Perković. Njezina je kći, pak, s dvoje maloljetne djece živjela u mjestu Vrse nedaleko Zadra, a zbog teške materijalne situacije malog je Gabrijela povjerila baki na čuvanje. Tog kobnog poslijepodneva, oko 15.30 sati, dječak se bez nadzora igrao u dvorištu. U jednom trenutku odlutao je do štaglja gdje se nalazila septička jama prekrivena istrošenom ivericom. Tanka ploča popustila je pod težinom nesretnog dječačića koji je već sljedećeg trenutka upao u dva metra duboku rupu ispunjenu otpadnim vodama. U trenutka kada je pronađen i izvučen, maleni Gabrijel više nije disao, a djelatnici hitne pomoći koji su stigli na mjesto događaja, mogli su samo konstatirati smrt.
Pokušala oživjeti unuka
-U vrijeme tragedije, nažalost, nisam bio kod kuće. Liljana mi je kazala da se Gabrijel igrao u dvorištu, kao što je to činio i prije. Primijetila je da ga nema pa ga je krenula tražiti i dozivati zajedno s našim prijateljem. Primijetili su otvorena vrata štaglja, a zatim i otvoren šaht. Odmah su shvatili što se dogodilo i Gabrijela izvukli van. Baka ga je bezuspješno pokušala oživjeti. Jako ga je voljela. Gabrijel je bio njezin maleni anđeo–ispričao nam je neposredno nakon tragedije Željko Vukasović čije su se oči tijekom razgovora s novinarima nezaustavljivo punile suzama.