Turističkim motivima Bjelovarsko-bilogorske županije oslikani Čazmatransov autobus koji vozi na međunarodnim europskim linijama novi je adut u promidžbi turizma našeg kraja.
– Autobus-ambasador bjelovarsko-bilogorskog turizma do travnja će naše prirodne, tradicijske, povijesne i ljepote baštine promovirati po Europi, a nakon toga nastavit će putovati i po cijeloj Hrvatskoj, i to u turama od Osijeka do Dubrovnika, što je jednako bitno – pojašnjava Jasna Fila, direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Napominje kako ie pri oslikavanju novog Čazmatransova autobusa naglasak stavljen na promociju turističkih atrakcija na području BBŽ, istovremeno obuhvativši slikama područja svih pet gradova.

Oslikano svih pet gradova

Bjelovar je tako predstavljen središnjim parkom u kojemu dominira jedinstveni glazbeni paviljon od bračkog kamena, po mnogima najveći kameni glazbeni paviljon u Europi, s katedralom sv. Tereze Avilske u pozadini. Daruvar je predstavljen slikom Centralnog blatnog kupališta kako bi se naglasila tradicija termalnog grada još iz rimskim vremena, ali i u Austro-ugarskoj. Garešničko područje prezentirano je Garić-Gradom, jednom od najstarijih srednjovjekovnih hrvatskih utvrda usred bogate šume na Moslavačkoj gori. Čazma dominira svojom crkvom ljepoticom, sv. Marijom Magdalenom s početka 13. stoljeća koja je najstariji sakralni spomenik u BBŽ i čazmanskim Kaptolom. Grubišnopoljsko područje pak sa svojim prekrasnim izletištem Bara na najbolji način prezentira očuvanu prirodu i ruralni turizam. Projekt je realizirala Turistička zajednica BBŽ u surdanji s Čazmatransom koji je omogućio promociju na njihovom najnovijem autobusu visoke turističke klase.