Bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec neće se kandidirati za bjelovarskog gradonačelnika na lokalnim izborima. Umjesto njega, u bitku za čelnu fotelju krenut će aktualna zamjenica za društvene djelatnosti Lidija Novosel, vijest je koju smo doznali iz njima bliskih izvora, iako još uvijek nismo dobili službenu potvrdu. Naši izvori tvrde da će Korušec nositi listu za Gradsko vijeće, a njegova ambicija je da svoju tranziciju prema mirovini nastavi iz fotelje predsjednika Gradskog vijeća.
Bjelovarčani će tako, prema svemu sudeći, na idućim lokalnim izborima odlučivati između najmanje petero kandidata. Uz spomenutu Novosel, tu su i Dario Hrebak (HSLS – HSS), Ante Topalović (HDZ), Stipe Šola (Građanska inicijativa Za naš bolji Bjelovar) te Davorin Posavac, neovisni kandidat kojeg podržava lijeva opcija – SDP i HNS.
Posavac će svoju kandidaturu predstaviti vrlo brzo, do kraja ovog tjedna. Trenutno se u političkim kuloarima spominje da najviše šanse za ulazak u drugi krug imaju Hrebak, Topalović i Posavac, a kako će biti kasnije, najvjerojatnije će ovisiti o količini grešaka koje će kandidati počiniti tijekom kampanje.