Nakon Bjelovara svoje najbolje sportaše i sportske ekipe za prošlu 2016. godinu proglasila je i sportska zajednica županije. Domaćin 20. jubilarnog proglašenja bila je Garešnica koja prema riječima Fredija Palija, predsjednika županijske sportske zajednice, nije slučajno izabrana.
– Županijska sportska zajednica proglašenje najboljih sportaša pokušava organizirati svake godine u drugom gradu. Ovom prilikom izabrali smo Garešnicu, ali ne samo zbog toga što još nije bila domaćin, nego zato što su se za to izborili sportaši iz Garešnice koji su prošle godine ostvarili sjajne rezultate – između ostalog kazao je predsjednik Pali koji se u garešničkom hotelu prije proglašenja prigodnim govorom obratio prisutnim sportašima, ali i velikom broju prisutnih sportskih i društveno političkih djelatnika među kojima su se nalazili župan Damir Bajs, predsjednik nogometnog saveza Slavko Prišćan, državni tajnik Velimir Žunac, dogradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, Željko Maletić, Ratko Kovačić i drugi.

Taekwondo preuzima primat

Na najbolju sportašicu županije izabrana je Andrea Pacadi, članica taekwondo kluba Fox, koja je prošle godine ostvarila impozantne rezultate među kojima se ističe prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke, drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji i zlato sa europskih sveučilišnih igara. Najboljim sportašem županije za 2016. godinu proglašen je Filip Vujić, član savate kluba Šan iz Garešnice. Do ove titule Vujić je došao osvojivši zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u savateu u kategoriju do 85 kilograma, što mu je bilo više nego dovoljno za laskavo županijsko priznanje. Najboljom juniorkom u pojedinačnoj konkurencji proglašena je Tihana Rab iz streljačkog društva Končanica, a titulu najboljeg juniora osvojio je Kristijan Šejić iz taekwondo kluba Omega. Za najbolju kadetkinju županije izabrana je Petra Miškulin iz taekwondo kluba Fox, dok je najbolji kadet županije Jurica Kovačić iz atletskog kluba Bjelovar.

Rukometašice i kuglači

Najboljom ženskom seniorskom ekipom proglašen je ŽRK Bjelovar, dok su kuglači Bjelovara proglašeni najboljom muškom seniorskom momčadi. Najboljom ženskom juniorskom ekipom proglašeno je streljačko društvo Končanica, a naslov najbolje muške juniorske momčadi isto tako pripao je strijelcima iz Končanice. U ekipnoj kadetskoj konkurenciju najboljima su proglašene karatašice iz daruvarskog kluba Slavko Krivski Termal, dok su najboljim kadetima proglašeni mladi rukometaši RK Bjelovara.

Tomi Globanu srebrna plaketa

Ove godine trofeji županijske sportske zajednica pripali su Franji Kuhariću iz NK BŠK Brezovca za dugogodišnji radu u nogometu, zlatnu plaketu dobili su Josip Arefijev iz Hercegovca za dugogodišnji rad u školskom sportu i Željko Duković iz Garešnice za rad u ribolovnom sportu. Srebrna plaketa zlatnog sjaja pripala je Tomi Globanu, tajniku sportske zajednice Bjelovara, za neumorni 40 godišnji rad u kuglanju, dok se Zlatko Šoštarić iz NK Tomislav iz Bereka okitio brončanom plaketom.