Ana Blažeković je zbog zdravstvenih problema prije deset godina počela više pozornosti pridavati prehrani, što je rezultiralo mnoštvom zdravih namirnica na njezinom štandu na tržnici. Naime, zbog žuči i konstante nadutosti, Ana je počela izbjegavati gluten i crveno meso i od tada se, kako kaže, osjeća odlično.
– Prehranu sada baziram na bijelome mesu, ribi, povrću te raznom sjemenju i orašastim plodovima. Sama proizvodim tjesteninu od hokaido tikve na način da je sušim na sobnoj temperaturi, od bučinih sjemenki radimo ulje, a od ostataka koji ostane u preši radimo iznimno zdrave pogačice bez ikakvih dodataka – govori Ana, dodajući kako je sušeno povrće jednako zdravo kao i svježe, ono samo u procesu sušenja ostane bez vode, ali okus zato postaje intenzivniji. Jedan od najdražih zdravih recepata su joj špageti od hokaido tikve s umakom od vrganja koji joj Ani meso. Zbog mnoštva jabuka koje ona i suprug Ivan imaju na svom imanju, proizvode i gusti sok od jabuka bez ikakvih dodataka, ali i jabučni ocat.
– Njega je jednostavno napraviti, zapravo samo cijeđeni sok ostavite na sobnoj temperaturi te s njega povremeno skidate nakupljeni talog sve dok sok ne postane ocat. Taj talog se može koristiti kao oblog, ali i kao pomoć prilikom liječenja štitnjače – kazala je Ana. Na njenom štandu uvijek će se naći nešto novo i zanimljivo jer i sama s vremenom otkriva nove okuse i zdrave namirnice.