Pekara Panini, otvorena u samom centru Bjelovara (preko puta Doma kultura) potkraj prošle godine, vrlo brzo zauzela je svoje mjesto na bogatoj gradskoj pekarskoj sceni, a razlog tomu svakako je vrhunska kvaliteta kruha i ostalih proizvoda, kao i prekrasno uređen prostor.
-Iako poslujemo tek mjesec dana, građani su prepoznali naše kvalitetne proizvode i ciljano dolaze u našu pekaru jer nudimo nešto drugačije od drugih – započinje voditeljica pekare Ivana Herceg. Dodaje da u ponudi imaju razne vrste kruha koji su pripremljeni od najkvalitetnijih sastojaka.

Ručna izrada

-Kruh od bundeve je od prvog dana iznimno popularan. Zatim u ponudi imamo i pirov kruh, kao i crni kruh koji radimo od crnog brašna i bez aditiva. Također imamo i kruh od kiselog tijesta koji radimo na tradicionalan način. Svaki naš kruh posebno pripremamo i to nije ništa na brzinu, već tijesto zamijesimo dan ranije, zatim ga kvasimo cijelu noć i tek ujutro ide u kalup i peče se – objašnjava Herceg. Kaže da za to sve treba puno truda i vremena, ali da se samo tako može doći do vrhunskog kruha te da u niti jednom njihovom proizvodu nema kemije.
-Mi u našoj pekari sve ručno radimo, ništa nije na traci kao kod nekih i većina proizvoda je bez aditiva, a osim kruha iznimno su tražene i pite koje pripremamo od tradicionalnih namirnica – kaže Herceg. Dodaje da su vrlo tražene pite sa špinatom koji nabavlja od domaćih OPG-ovaca.

Najtraženiji proizvodi

-U ljetnim mjesecima radit ćemo zeljanicu s blitvom, a burek s mesom pripremamo od kvalitetnog svježeg mesa. Građani su prepoznali i našu torticu od kukuruza koja je sve traženija, a od prvog radnog kupci su zaljubljeni u našu krafnu punjenu vanilijom – ističe Herceg. Dodaje da im je vrhunska kvaliteta uvijek na prvom mjestu, što su prepoznali i sâmi kupci pa već nakon mjesec dana poslovanja imaju stalne mušterije.
-Na ideju visokokvalitetnih pekarskih proizvoda smo došli sami jer smo smatrali da je to nešto što nedostaje Bjelovaru i izgleda da nismo pogriješili – zaključuje Herceg.