Predstečajna nagodba nekadašnje šandrovačke gospodarske perjanice bila je među prvima na području županije, no nije potrajala niti godinu dana

Nekadašnja perjanica šandrovačkog gospodarstva, tvrtka Metalprodukt, prema svemu sudeći završit će u stečaju. Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske za sjeverozapadnu regiju, Branko Knez, potvrdio nam je da je direktor tvrtke Ivan Krolo prošloga petka (18. travnja) Trgovačkom sudu u Bjelovaru predao prijedlog za pokretanje stečajnog postupka. Time, čini se, završava i posljednje poglavlje u životu tvrtke koja je iduće godine trebala proslaviti 60. godišnjicu osnutka.

– Nakon proglašenja stečaja, radnici će putem Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca dobiti tri minimalca i polovicu otpremnine, a njihova daljnja sudbina ovisit će o vjerovnicima, odnosno o stečajnom upravitelju. Prije je Stečajni zakon u stečaju dopuštao samo likvidaciju poduzeća, no sada je moguć i nastavak proizvodnje. Preduvjet je da takvu odluku podrže vjerovnici, a to pak ovisi o tome koliko na tržištu ima posla – govori Knez. No, s obzirom na praznu knjigu narudžbi Metalprodukta, zbog koje je najvjerojatnije i pokrenuta stečajna procedura, nastavak proizvodnje u ovome trenutku čini se kao više nego optimističan razvoj scenarija.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 16 ili pretplatom na naše online izdanje.