Predrag (42) i njegova majka Katica (68) Šuveljak umjesto četiri godine, u zatvoru će odležati šest godina. Odlučio je tako ovih dana Vrhovni sud koji je potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj je dvojac osuđen na četiri godine zatvora, te im ujedno povećao kaznu za dvije godine. Konačna, pravomoćna presuda, prema kojoj su krivi za ubojstvo oca i supruga Đure Šuveljaka, stigla je dva desetljeća nakon mučnog zločina. Premda Đurino tijelo nikada nije pronađeno, sin i supruga su ipak osuđeni za njegovo ubojstvo koje su počinili 8. veljače 1995. godine u Jabučeti u kasnim večernjim satima. Vrhovni sud prihvatio je žalbu Đurinog brata Zdravka i potom donio odluku, a prihvatio je i obrazloženje Darka Domšića, suca Županijskog suda u Bjelovaru, koji je donio prvostupanjsku presudu. Naime, Domšić je u obrazloženju istaknuo kako brojni dokazi ukazuju da su upravo okrivljeni Predrag i Katica ubili Đuru, iako njegovo tijelo nikada nije pronađeno.
Brojni dokazi
Neki od bitnih dokaza bile su cipele ubijenog koje je policija pronašla unutar kuće, a u kojima je prethodne večeri ubijeni stigao kući. Tu su i tragovi krvi pronađeni na zidu hodnika i jedne od soba u kući, a za koju je Katica svojevremeno tvrdila da su zapravo od njezine menstruacije. Prilikom policijske istrage na imanju je pronađen i Đurin prsten za koji su brojni svjedoci tvrdili da ga nikada nije skidao s prsta. Đuru je te kobne večeri pred kuću dovezao prijatelj s posla Željko Šabarić koji je posvjedočio kako je Đuro potom krenuo prema ulaznim vratima, dok su se Predrag i Katica branili kako njihov otac i suprug nikada nije stigao kući.
Odvjetnik Zdravka Šuveljaka, Vladimir Gredelj najavljuje novu tužbu kojom traži osporavanje nasljedstva pokojnog Đure, koje su naslijedili njegova supruga i sin.