Susjedi kažu kako je napadnuta starica vodila knjigovodstveni servis pa sumnjaju kako je motiv ovog brutalnog čina bio novac

Ni šest dana nakon strašnog događaja koji je potresao garešnički kraj policija još uvijek nije otkrila osobu ili više njih, koja je pokušala ubiti Jelenu Mihalinec, 68–godišnju umirovljenicu, koja je živjela sama u svojoj obiteljskoj kući. Nesretnoj ženi, podsjetimo, netko je, vjerojatno u srijedu, brutalno smrskao lubanju i ostavio ju da iskrvari na podu svoje kuće, a notu bizarnosti tom brutalnom činu daje činjenica da je nakon djela pored žene ostavio upaljenu svijeću. Kako neslužbeno saznajemo počinitelj je potom ušao u garažu i ukrao automobil nesretne žene i odvezao se u nepoznatom pravcu.
Tko zna, kada bi se saznalo za taj monstruozni čin, da Jelenu nije redovito posjećivala patronažna sestra. Kako joj nije otvarala vrata, sestra je pozvala susjede koji su imali rezervni ključ, no vrata nisu mogli otključati jer su vrata bila zaključana iznutra i ključ je ostao u bravi. Pozvana je policija, koja je ženu i našla u lokvi krvi, ali je još uvijek davala znakove života. S teškim ozljedama opasnim po život žurno je prevezena u bjelovarsku Opću bolnicu. Liječnici su ju odmah operirali, no već peti dan je i dalje bez svijesti, te pokazuje slabe znakove života.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 17 ili pretplatom na naše online izdanje.