Marijan Polašek ipak nije kriv za zlouporabu ovlasti

Arhiva

Arhiva

Marijan Polašek, čelni čovjek Autokluba Bjelovar, prošlog je ponedjeljka na bjelovarskom Općinskom sudu nepravomoćno oslobođen optužbi za zlouporabu položaja i ovlasti kojom je navodno oštetio Autoklub za nešto više od 20 tisuća kuna. Podsjetimo, Polašeka se teretilo da je kao tajnik i odgovorna osoba Autokluba u razdoblju od dvije godine, točnije od 1. siječnja 2008. godine do 1. listopada 2010. godine, iskoristio svoj položaj i Miroslavu Levaku omogućio korištenje poslovnih prostorija u vlasništvu Autkoluba u Nazorovoj ulici.

To je učinio, tvrdilo je državno odvjetništvo, bez zaključenog ugovora o najmu, pa je račune za najamninu u iznosu od 9.900,00 kuna, kao i troškove potrošnje električne energije od 10.281,07 kuna plaćao Autoklub.

Izmijenili optužnicu

Neposredno prije zaključenja dokaznog postupka, Odvjetništvo je promijenilo detalje iz optužnice. Naime, umjesto 12 tisuća kuna za koliko ga se teretilo u orginalu optužnice, državni odvjetnik je tijekom postupka taj iznos povećao na ukupno 20.181,07 kuna. Samom optužnicom državno odvjetništvo aludiralo je na to da si je Polašek novac koji je primao od Levaka za najam stavljao u džep, umjesto da ga je polagao u blagajnu udruge. Za optuženog su, u slučaju da mu se dokazala krivnja, kao sankciju tražili uvjetnu osudu, te da bjelovarskom Autoklubu nadoknadi novac koji je navodno zadržao za sebe. Polašek je tijekom cijelog procesa tvrdio da se ne smatra krivim što se za sada pokazalo istinitim, no ipak treba pričekati pravomoćnost presude.