Žene smrtno stradavaju od sadašnjih i bivših supruga  i ljubavnika

Nikola Jozić (47) iz Prgomelja prošlog je petka na Županijskom sudu u Bjelovaru nepravomoćno osuđen na 13 godina zatvora zbog mučkog ubojstva 32–godišnje ljubavnice Darije Grubješić, majke troje maloljetne djece. Kako stoji u presudi, Jozić ju je metalnim pajserom sredinom prošle godine najmanje četiri puta izudarao po glavi, smrskavši joj lubanju.

Ovo brutalno ubojstvo samo je jedno u nizu sličnih, koji su se zadnjih godina dogodili na području Bjelovarsko–bilogorske županije, a u kojima su žrtve bile žene.

Prema podacima PU bjelovarsko–bilogorske, u posljednjih 10 godina na području BBŽ dogodilo se 21 ubojstvo, a šokantan je podatak da su polovica ubijenih bile žene. Pomnija analiza policijskih podataka ukazuje i na to da je preko 90 posto ubijenih žena poznavalo svog ubojicu, ili bilo s njim u nekakvoj vezi, bilo da je riječ o bračnim supružnicima, bivšim supružnicima, ljubavnicima ili, pak, da je riječ o maćehi i posinku. Ipak, čak polovica žena ubijena je od ruke svog supruga, a najčešći razlog je ljubomora. Jedan takav, koji još slovi kao jedan od najkrvavijih kojem je posljednjih godina svjedočila bjelovarska javnost, a  dogodio se u svibnju 2009. godine, je slučaj Vedžija Sinanija, koji je sumnjajući u bračnu nevjeru 17 puta nožem izbo suprugu Renatu i to nakon 19 godina uzornog braka.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 10 ili pretplatom na naše online izdanje.