Nikola Jakopović, osumnjičeni za palež u Tomašu teški je psihički bolesnik

Nikola Jakopović, 22–godišnjak koji je osumnjičen za namjerno izazivanje ukupno osam požara na imanjima u svom rodnom Tomašu, tvrdi da čuje glasove u glavi. Naime, kako je doznao Bjelovarac, Jakopović je tijekom ispitivanja u posebnoj prostoriji Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru kazao da je glasove čuo i tijekom potpaljivanja.
-Glasovi su mi govorili gdje i kada trebam podmetnuti požar–ispričao je Jakopović tijekom višesatnog iscrpljujućeg ispitivanja. Doznajemo i kako je priznao sve što mu je stavljeno na teret. Za vrijeme davanja iskaza je bio potpuno smiren pa su u državnom odvjetništvu stekli dojam kako je svjestan vlastitih grijeha.
Očito je, naime, da Jakopović boluje od ozbiljnih mentalnih bolesti od kojih je i liječen, no bez obzira na to, državno odvjetništvo svejedno mora pokušati otkriti konkretan motiv za podmetanje požara.
Podsjetimo, Jakopović je uhićen prošle srijede i to nakon što je u večernjim satima podmetnuo dva požara, po jedan u Prespi i Patkovcu. Policijska patrola ga je zatekla  pola sata kasnije kako na prometnici prema Tomašu pod vidnim utjecajem alkohola gura bicikl. Kako je već ranije prošao ispitivanje, jer je bio jedan od nekolicine osumnjičenih za podmetanje požara, policajci su ga na mjestu uhitili. Već sljedećeg dana kada je odveden na ispitivanje, Jakopović je priznao požare.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 14 ili pretplatom na naše online izdanje.