Stupce rubrike Crne kronike tijekom protekle 2015. godine punili su mnogi tragični događaji koji su u javnosti izazivali tugu zbog izgubljenih života, a nerijetko bijes i zgražanje nad brutalnošću kojima su počinjena neka iznimno teška kaznena djela

Samo tri dana prije Nove godine dogodila se posljednja u nizu tragedija koje su obilježile prošlu godinu. Na pružnom prijelazu preko željezničke pruge u Malim Sredicama nešto iza 13 sati putnički vlak koji je krenuo s bjelovarskog kolodvora, silovito se zabio u taksi Renault Trafic pun putnika koji se u tom trenutku našao na prijelazu. Vozač taksija Dražen Dolenac (42) smrtno je stradao, nekolicina putnika je ozlijeđena, a 52–godišnja putnica dan kasnije podlegla je ozljedama u Općoj bolnici. Tko je odgovoran za ovu tragediju tek treba utvrditi. Za sada je poznato kako su polubranici u trenutku nesreće bili podignuti, dok uređaji za davanje zvučnih i svjetlosnih znakova o nailasku vlaka nisu bili u funkciji. U trenutku nesreće na prijelazu su u tijeku bili radovi na otklanjaju kvara na tim uređajima. O tim radovima navodno je i pismenim nalogom bio obaviješten 39–godišnji strojovođa koji je zbog toga morao zaustaviti vlak ispred pružnog prijelaza. Nažalost, to se nije dogodilo.
Kobna brzina
Prema podacima policije na prometnicama širom Bjelovarsko–bilogorske županije smrtno je stradalo čak 13 osoba. Sredinom siječnja u stravičnoj prometnoj nesreći u Hrgovljanima život je izgubila Vlatka Glušac, 20–godišnja konobarica koja je nakon posla zajedno s prijateljicama sjela u automobil 34–godišnjeg S.K.-a. Vozač se oglušio na signale prometne patrola da stane i pritisuno papučicu gasa što se pokazalo kobnim. Kilometara dalje izgubio je nadzor nad vozilom i njime se zabio u ogradu i zid kuće pri čemu je nesretna djevojka na mjestu preminula. Sredinom svibnja smrtno je stradao i Miran Fejer, 25–godišnji motociklist, nakon što je skuterom proletio korz crveno svjetlo na semaforu na križanju Lebovićevog šetališta i Mažuranićeve ulice. Već u sljedećem trenutku zabio se ui automobil, preletio preko haube i tijelo udario u dvije pješakinje koje su prelazile preko ceste. Vozilo hitne pomoći stiglo je gotovo odmah i 20 -ak minuta oživljavalo mladića koje je nepomično ležao uz rub ceste. Nažalost, Fejer je nakon nekoliko sati preminuo u Općoj bolnici. Odlasku još jednog mladog života u svibnju su kumovali motocikl i brzina. Draženka Kranjčević, 26–godišnja Bjelovarčanka, smrtno je stradala u trenutku kada se sa svojim ocem vraćala iz Podravine. Nesreća se dogodila na oštrom zavoju između Rakitnice i Ćurlovca, a kako je izvijestila policija, otac je motociklom ušao prevelikom brzinom u zavoj zbog čega ga nije uspio svladati. Sletio s ceste i motociklom se silovito zabio u betonski most na prilazu obiteljskoj kući. Nesretna kći je zadobivenih ozljeda na mjestu preminula, dok je njezin otac zaprimljen u bolnicu s iznimno teškim ozljedama.
Brutalno ubojstvo
Snježana Ernjak, 49–godišnja majka troje djece koja je godinama radila kao odgajateljica u jednom bjelovarskom dječjem vrtiću, jedina je žrtva ubojstva na području Bjelovarsko–bilogorske županije u 2015. godini. Nesretnu ženu je koncem travnja ubio Josip Kojić, problematični 36–godišnjak s kojim je duže vrijeme bila u ljubavnoj vezi. Kojić je, pokazalo se kasnije, u svojoj glavu za ubojstvo imao motiv: Snježana ga je, naime, planirala ostaviti. No, Kojić to nije mogao prihvatiti pa je nesretnoj ženi prerezao vrat oštrim predmetom u njezinoj obiteljskoj kući u Ulici Nikole Šopa. Čak je i iskusne policijske istražitelje šokirala Kojićeva brutalnost. O stanju njegove poremećene psihe dovoljno govori i činjenica da se nakon ubojstva od nesretne žene uzeo novčanik i više bankovnih kartica. Sjeo je u njezin automobil i vozikao se po gradu, a idućeg dana dok je Snježana beživotno ležala, on je ‘peglao’ njezinu karticu i uspio potrošiti 1170 kuna. Nakon što se Snježana nije javila na posao u Dječjem vrtiću, nazvali su Snježanine roditelje koji žive u susjednoj ulici. Majka je otišla do njezinog stana i kroz balkonsko staklo ugledala mrtvu kćer.